Kaja-to co czyni mnie innym, czyni mnie mną

przez admin

Kaja choruje na padaczkę oraz autyzm dziecięcy. Pierwsze niepokojące objawy, które się pojawiły to brak mowy oraz jej rozumienia, nieumiejętność nawiązywania kontaktów, trzymanie się sztywnych schematów, nadaktywność, zaburzenia integracji sensorycznej oraz wrażliwość dźwiękowo – słuchowa. Kaja nie reagowała na swoje imię, komunikaty do niej kierowane, miewała różnego rodzaju fiksacje, unikała kontaktu wzrokowego oraz towarzystwa najbliższych. Stwierdzono u niej całościowe zaburzenie rozwoju, dlatego konieczna jest systematyczna i intensywna praca terapeutyczna – terapia logopedyczna, psychologiczno-pedagogiczna oraz fizjoterapia. Dziewczynka pięć razy w tygodniu jest pod stałą opieką szeregu specjalistów, którzy wypracowali u niej takie umiejętności, iż Kaja dość dobrze funkcjonuje. Pod opieką nauczyciela wspomagającego tzw. “cienia” świetnie radzi sobie w przedszkolu. Ale potrzebuje stałej pracy terapeutycznej, by utrzymać wypracowany efekt i nadal się rozwijać.

Nie pozwól by nastąpił regres! Pomóż jej się nadal rozwijać! Prosimy o każde wsparcie..

Tytułem: „wpłata dla Kai”