Tosia potrzebuje Twojej pomocy!

Mam na imię Tosia i urodziłam się 1 grudnia 2012. W 20-tym tygodniu, gdy byłam jeszcze w brzuszku u mamy, podczas szczegółowego badania USG stwierdzono u mnie złożoną wadę serca i w pierwszych dniach po przyjściu na świat przeszłam skomplikowaną operację serduszka. Zdiagnozowano u mnie niezwykle rzadki zespół genetyczny CHARGE, na który składają się między innymi wada serduszka, niedosłuch, wada wzroku, roszczeń podniebienia miękkiego i stopka końsko-szpotawa.

Obecnie mam już za sobą drugą operację serduszka, a także operację zamknięcia rozszczepu podniebienia miękkiego oraz chirurgiczną korektę lewej stopy. Oczekuję na kolejny już trzeci etap usprawnienia pracy mojego serduszka, której termin jest na razie nieznany ze względu na problemy z ciśnieniem w płucach. Pomimo tylu dolegliwości mam ogromną wolę życia, a wytrwałością w ćwiczeniach rehabilitacyjnych staram się dogonić rozwojowo moich rówieśników. Niestety niezbędne są do tego również spore nakłady finansowe…. Proszę Cię o pomoc

Tytułem: „wpłata dla Tosi”

Potrzebna Kwota: 840 zł miesięcznie

Pozostało czasu do zbiórki całej sumy na leczenie