Piknik Integracyjny dla dzieci

W dniu 10 czerwca 2016 roku wraz z Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Wielkiej Wsi zorganizowaliśmy Piknik Integracyjny dla dzieci. Do tego projektu zaprosiła nas Pani Aneta Solarz dyrektor GOPS-u. Pomimo obaw związanych z brakiem doświadczenia, zdecydowaliśmy że chętnie podejmiemy wyzwanie i weźmiemy udział w jego organizacji. Intencją całej imprezy było to, aby wzięły w nim udział dzieci z gminy Wielka Wieś, w szczególności dzieci niepełnosprawne. I tak też się stało. Uczestnikami pikniku były dzieci ze świetlicy środowiskowej oraz pobliscy mieszkańcy.

Atrakcji nie brakowało!

Zaczęło się od porywającego przestawienia „Kot w butach” wykonanego w mistrzowski i prześmieszny sposób prze grupę Art-Re.

Cała impreza zakończyła się przygotowaniem przez nas prawie 200 sztuk hot dogów 🙂

Mamy nadzieję ze pierwsza impreza z naszym udziałem podobała się wszystkim uczestnikom 😉

Z całego serca dziękuję za zaangażowanie członkom Rady Fundacji, młodym wolontariuszom, w tym w szczególności Adzie i Alinie, Pani Dyrektor Anecie Solarz.

Nie ma nic piękniejszego niż pomoc bliźniemu 🙂

Poproś o pomoc znajomych!

Dodaj komantarz