Szkolenie BIS 24.09.2022 – „Wszystko co warto wiedzieć o wolontariacie

W dniu 24 września w sobotę rano, w budynku Gminy Wielka Wieś odbyło się szkolenie z wolontariatu. Pani Katarzyna Wychowaniec z Biura Inicjatyw Społecznych uczyła nas jak najlepiej zorganizować wolontariat w swoim NGO. Podpowiadała nam, jak zachęcić wolontariuszy do zaangażowania się w nasze działania, jak uporządkować kwestie formalne wolontariatu, Dzieliła się z nami swoimi doświadczeniami dotyczącymi wolontariatu. Przekazała nam mnóstwo wspaniałej wiedzy, dzięki której mamy nadzieję współpracować właśnie z Wami – wszystkimi, którzy macie w sercu ochotę i potrzebę pomocy innym.

Znajdź nas na:

Ostatnie posty

Upowszechnianie kultury góralskiej 14.05.2024

Góralskie tradycje to niezwykle bogate dziedzictwo kulturowe. W gazdówce osoby z niepełnosprawnościami uczestniczyły w prelekcjach na temat tradycyjnego kulturowego wypasu w Karpatach (wypas ok. 1000

Warsztaty: “Palma i pisanka” 27.03.2024

Podczas warsztatów w zagrodzie edukacyjnej “Rancho Artemidy” uczestnicy samodzielnie wykonali tradycyjną palmę, pomalowali pisanki kolorowym woskiem oraz zobaczyli jak krasiło się kiedyś jajka – bez

JAK POMAGAMY ?

Na co zbieramy fundusze?

Przywracamy zdrowie przekazując fundusze na leczenie i rehabilitację, dokonujemy zakupu niezbędnych lekarstw i sprzętu medycznego, dofinansowujemy edukację naszych podopiecznych, wspieramy w trudnych warunkach materialnych.